Antal: 8 personer

Ingredienser:
30 g smør
3 finthakket rødløg (ca. 75 g)
3 lille knust fed hvidløg
15 kyllingefileter i strimler (ca. 500 g)
3 spsk finthakket frisk ingefær
6 spsk japansk sojasauce
6 spsk østerssauce
9 dl vand
7½ spsk lys saucejævner
18 forårsløg i mindre stykker (ca. 375 g)

Dampet broccoli:
30 g smør
3 lille fed hvidløg i tynde skriver
1200 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skriver
3 dl grønsagsbouillon

Tilbehør:
640 g løse ris , fx basmatiris



Fotograf: Henrik Lyberg
Madklubben
MICHELIN
Beskrivelse:
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødløg, hvidløg og kyllingestrimler i ca. 2 min. Tilsæt ingefær, soja-, østerssauce og vand. Kog retten i ca. 1 min. Tag panden af varmen og tilsæt saucejævner under omrøring. Kog retten ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg og kog i ca. ½ min. Smag til.

Dampet broccoli:
Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg i ca. ½ min. og tilsæt broccoli og bouillon. Damp broccolien ved kraftig varme ca. 3 min. eller til vandet er fordampet. Kom den krydrede gullasch i en varm skål og server straks sammen med dampet broccoli og ris.


Malaysisk gullasch